Jyväskylän paikallisliikenteessä tehtiin vuonna 2017 yli seitsemän miljoonaa matkaa, joista puolet oli lipunmyyntitilastojen perusteella arvo- tai kertalippuasiakkaita. Tällä perusteella joukkoliikennettä hyödynnetään paljon myös satunnaisiin matkoihin, eli matkustajat myös vaihtuvat busseissa säännöllisen työmatkaliikenteen lisäksi. Paikallisliikenteen reitit ulottuvat myös Laukaalle ja Muurameen.

Neonmedia Oy asentaa kesän 2019 aikana matkustamonäytöt 50 Linkki-linja-autoon ja asennukset ovat jo täydessä käynnissä. Asennusten on määrä valmistua heinäkuun loppuun mennessä.

Näyttöjä asennetaan kaksi jokaiseen linja-autoon, toinen linja-auton etuosaan ja toinen keskiosaan, josta myös linja-auton takaosassa istuvat matkustajat sen näkevät. Kummassakin näyttöyksikössä on aina kaksi näyttöpintaa vierekkäin. Toisella näytöllä tuodaan esille matkustajalle hyödyllistä informaatiota, kuten tietoa matkan etenemisestä, seuraavista pysäkeistä ja paikallisliikenteen omia mainoksia. Toinen näyttö on varattu muun mainossisällön näyttämiseen sekä esimerkiksi sää- ja uutissisällöille.

 

 

Uuden näyttötekniikan myötä myös aineistojen esittämistapa uudistuu ja aineistoja voidaan rajata entistä tarkemmilla kohdennuksilla GPS-paikannukseen perustuen myös kaupungin sisäisessä liikenteessä esimerkiksi pelkästään bussin ajaessa tietyn kaupunginosan alueella. Lisäksi aineistojen toistokertoja voidaan rajata näkymään harvemmin tai erityisen tiheällä toistolla. Aineistoja voidaan myös rajata vaikkapa pelkästään aamuliikenteeseen tai päivän vilkkaimmille matkustusajoille tuntipohjaiseen ajastukseen perustuen.

 

Bussiterveisin

Janita Varjonen

janita.varjonen@media.fi