Neonmedian matkustamonäyttöjen asennukset ovat viittä vaille valmiina Tampereen seudun Nysse-busseihin. Nysse-bussit ajavat reittejä myös seutukunnille: Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Uusilla näyttölaitteilla tavoitetaan viikossa yli 770 000 matkustajaa.

Näyttölaitteet asennetaan kaikkiin 300 bussiin ja jokaisessa bussissa on tuplanäyttö bussin etuosassa. Toisella näytöllä näytetään matkustajainformaatiota eli seuraavien pysäkkien tietoja ja toisella näytöllä taas kaupallisia aineistoja.

Tavallisen viikon mittaisen kampanjan sijaan voit myös kohdentaa tunti- tai toistomäärien mukaan mainoksia. Voit valita halutun toistomäärän ja kohdentaa toistot esim. aamun ja iltapäivän ruuhka-aikaan tai vaikka vain illan ajalle oman tarpeesi mukaan.

Busseissa on käytössä myös paikkasidonnainen kohdistaminen, jonka avulla voit kohdentaa aineistot vain tietylle kaupunginosalle tai vaikkapa vain keskustaan saapuville matkustajille. Tämä onkin oiva ratkaisu, kun halutaan kohdentaa maantieteellisesti kampanjaa omalle lähialueelle.

Uutuutena kampanjoiden rakentamisessa ovat räätälöidyt tekoälyyn pohjautuvat ratkaisut. Tekoälyratkaisuilla saadaan haluttuja tietoja näkyviin esimerkiksi sääolosuhteiden ja sijainnin mukaan. Kohdetiedot tulevat yrityksen tietokannasta täysin automaattisesti, joten aineistojen lähettämisestä ei tarvitse huolehtia. Esimerkiksi asunnonvälitystoimiston mainospaikalle tulee automaattisesti lähimpänä olevan myytävän tai vuokrattavan kohteen tiedot.

Neonmedia voitti matkustamonäyttöjen hankintaan liittyvän kilpailutuksen keväällä 2019. Näyttöjen asennukset aloitettiin heinäkuun puolessa välissä ja parasta aikaa viimeiset bussit ovat työn alla.

Tampereen seudun joukkoliikenteen vuosikertomuksen 2018 mukaan Tampereella tehtiin yli 40 000 000 matkaa vuodessa ja tällä määrällä Tampereen seudun joukkoliikenne on matkustajamäärältään Suomen toiseksi suurin.

Kausilipuilla tehtiin 57,8 % nousuista. Kerta- ja arvolippujen osuus on yhteensä lähes 40 %. Tällä perusteella joukkoliikennettä hyödynnetään paljon myös satunnaisiin matkoihin eli matkustajat myös vaihtuvat busseissa säännöllisen opiskelu- ja työmatkaliikenteen lisäksi.

Bussiterveisin, Tiina Jaanu, tiina.jaanu@media.fi